Leuven bezoeken

Je overweegt om Leuven te bezoeken of hebt zelfs al besloten om een stedentrip naar Leuven te maken. Dan is het handig om bepaalde informatie al op voorhand te hebben. Zoals goede tips waar je het beste kunt overnachten in Leuven, waar je de leukste winkelstraten vindt of hoe het zit met eten en drinken in Leuven. Wij hebben dit soort informatie en tips op deze pagina verzameld voor je. Op de pagina over reizen naar Leuven kun je alles lezen over met de auto, trein of zelfs het vliegtuig reizen naar Leuven.Vervoer in de stad

Het voordeel van Leuven is dat het een vrij compacte stad is. Binnen het centrum kun je gemakkelijk alles te voet doen, tenzij je slecht ter been bent. De meeste bezienswaardigheden van Leuven liggen in het centrum van de stad. Anders kun je kiezen uit de stadsbussen van De Lijn of taxi’s die volop beschikbaar zijn in de stad. Losse kaartjes voor de bus koop je bij de Lijnwinkel aan het Martelarenplein 19, bij de buschauffeur of bij de verkoopautomaten. Als je meer dan twee busritten op een dag maakt dan kan het de moeite zijn om een dagpas te kopen. Die is in de voorverkoop voordeliger dan wanneer je deze aan boord van de bus aanschaft.

Voor wie op gezonde wijze Leuven wil verkennen is er natuurlijk altijd nog de fiets. Vanwege het grote aantal studenten mag je Leuven een echte fietsstad noemen. Als bezoeker kun je in Leuven verschillende soorten fietsen huren. Vooraf reserveren is aan te raden.

Ontdek Leuven tijdens een fietstocht

Een leuke manier om Leuven te ontdekken is tijdens een georganiseerde fietstocht. BajaBikes biedt in samenwerking met lokale partners twee verschillende fietstochten in Leuven aan. De meest geboekte tour is de ‘Leuven Highlights Fietstour’. Tijdens een tocht van drie uur (inclusief stops) neemt een ervaren gids je mee op pad en vertelt je alles over de stad Leuven en de hoogtepunten waar je op de fiets langskomt. Er wordt geregeld gestopt voor uitleg, het beantwoorden van vragen en een fotomoment. Een tweede fietstocht waar je aan deel kunt nemen is ‘Leuven by night’. Dit is een avondfietstocht die dus plaatsvindt op het moment dat de studenten vrij zijn en zich volop in het uitgaansleven van Leuven storten.

Om aan deze boeiende fietstochten deel te kunnen nemen is vooraf reserveren verplicht. Mocht je willen annuleren of wijzigen dan kan dat gratis. Omdat je ter plaatse pas betaalt is een reservering altijd zonder risico.

Bekijk de Leuven fietstochten en reserveer direct online

Tijdens een georganiseerde fietstocht leer je veel over Leuven

Waar overnachten in Leuven?

Als je een tripje naar Leuven wilt maken dan komt er al snel een overnachting bij kijken. Zeker als je wat verder vanuit Nederland moet reizen dan is het wel net zo fijn om minstens één nacht in Leuven te verblijven. Op die manier kun je ’s morgens uitgerust aan je dagje in Leuven beginnen of hoef je ’s avonds niet meer naar huis te reizen. Dat betekent ook dat je met een gerust hart kunt genieten van de lekkere Belgische bieren. Je hoeft immers de auto niet meer in te stappen dan.

In Leuven heb je relatief veel keuze uit overnachtingsmogelijkheden. Zeker voor een stad van dit formaat is het aanbod vrij ruim. Leuven telt meer dan twintig hotels, ongeveer tien B&B’s en verschillende appartementen die te huur zijn voor kort verblijf. Redelijk veel van de accommodaties zij gelegen binnen de ring om Leuven. Wij zouden in het geval van Leuven lekker kiezen voor een plekje dat in het centrum van de stad ligt of in ieder geval op loopafstand. Je bent dan niet afhankelijk van het openbaar vervoer om de stad te bezoeken. Prijstechnisch kan het wel gunstiger zijn om iets net buiten het centrum te boeken. De gemiddelde kamerprijs ligt door de ligging dan vaak wat lager. Ook scheelt het meestal aanzienlijk in de parkeerkosten.

Hier slapen wij graag
Onze persoonlijke favoriete plekjes om te overnachten zijn het relaxte Boutique Hotel Löven, het comfortabele Hotel Martin’s Klooster en het hippe Pentahotel Leuven. Dit zijn allemaal hotels die gunstig gelegen zijn ten opzichte van het centrum. Het zijn geen budgethotels, maar vooral plekjes waar je aangenaam overnacht. Comfortabele plekjes met een eigen identiteit.

Meer accommodatietips voor Leuven

De site waarovernachtenin.nl biedt de beste informatie over waar je in plaatsen het beste kunt overnachten. Reisexperts hebben op basis van hun ervaringen met Leuven bijvoorbeeld de beste budgethotels, de handigste accommodaties qua ligging en de meest bijzondere hotels in Leuven geselecteerd en beschreven. Wij gebruiken deze site geregeld tijdens onze zoektocht naar de meest geschikte overnachtingsmogelijkheden voor een reisbestemming.

De beste opties om te overnachten in Leuven lees je op ‘Waar overnachten in Leuven?“.