Bezienswaardigheden in Leuven

Als je naar Leuven gaat dan wil je waarschijnlijk van alles gaan zien en doen. Je zou je dag(en) in Leuven prima kunnen vullen met winkelen of uitgaan, maar het zou jammer zijn als je je alleen tot die activiteiten zou beperken. Er zijn immers verschillende monumenten, musea, gebouwen en andere bezienswaardigheden in Leuven die de moeite waard zijn om te bezoeken of te bekijken.

Op deze pagina hebben we een selectie gemaakt van bezienswaardigheden in Leuven die wij het het vermelden waard vinden.

Bezoek de Stella Artois brouwerij

Leuven heeft een grote geschiedenis als bierstad. Het merk Stella Artois is daar het bekendste voorbeeld van. De brouwerij Stella Artois staat nog steeds binnen de stadsgrenzen, hoewel deze tegenwoordig van het grote bierconcern Anheuser-Busch InBev is. Leuvenaars hebben het echter nog steeds over de Stella-brouwerij. De aan de Aarschotsesteenweg 20 gevestigde brouwerij is te bezoeken. Tijdens een rondleiding wordt je alles verteld over de historie van het biermerk Stella Artois en krijg je het brouwproces te zien. Het bezoek wordt afgesloten met het proeven van een vers glas Stella en eventueel nog andere bieren van de brouwerij. De individuele rondleidingen worden op zaterdag- en zondagmiddag verzorgd. Om 13 uur is de rondleiding in het Nederlands. Om 15 uur start de Engelstalige rondleiding. Tickets zijn te koop via Toerisme Leuven of online.

Voor groepen zijn er verschillende soorten rondleidingen die van dinsdag tot en met zaterdag op afspraak verzorgd worden. Op deze pagina zie je de verschillende groepsrondleidingen van Stella Artois.

De Stella brouwerij in Leuven.

Kerstmarkt van Leuven

Een evenement waar je ieder jaar in december naar toe kunt gaan is de Leuvense kerstmarkt. Deze winterse markt wordt al enkele decennia gehouden en behoort tot de betere kerstmarkten die je in België kunt vinden. De kerstmarkt van Leuven is onderdeel van Wintertijd in Leuven. De weken voor kerst wordt er immers meer georganiseerd dan de bijna tweehonderd kramen tellende kerstmarkt. Het programma verschilt van jaar tot jaar. Op www.leuven.be/sub/wintertijd lees je het actuele programma. Ook kun je waar nodig alvast tickets bestellen.

De kerstmarkt wordt meestal gedurende zo’n 12 tot 14 dagen voorafgaand aan Kerstmis gehouden, met de 23e december als laatste openingsdag. De gezellige kraampjes bieden winterse producten en lekkernijen. Het thema Kerstmis komt hierin natuurlijk veelvuldig terug. Geniet van gluhwein, wafels, churros of van chocolade. Wie liever iets warms wil eten die kan uit lekkernijen kiezen die zowel uit België als uit omringende landen zoals Duitsland en Frankrijk afkomstig zijn.

Op ‘Leuven in 12 uur: Wintertijd in Leuven‘ zie je een mooi verslag over een bezoek aan Leuven en de Leuvense kerstmarkt.

De Leuvense kerstmarkt op het moment dat de avond valt.